Bart Schepens (39)

Werkt bij: Avamoplast nv Lokeren
Bart Schepens (39)

Bart Schepens (39)

Werkt bij: Avamoplast nv Lokeren

Over mezelf

Ik ben Bart Schepens ik ben van het jaar 1977.

Ik ben in het KIEM project gestapt eigenlijk puur uit interesse en dat is mij zeer goed bevallen.

 

Via de VDAB ben ik in contact gekomen met KIEM, daar hadden ze een foldertje liggen over de opleiding. Tijdens de Jobero in Gent op de boot heb ik meer informatie over KIEM gekregen en zag ik het zitten om de verdere stappen te doen om te kunnen starten voor het traject.

De KIEM-opleiding

De opleiding was vreed goed ja en het bedrijf is ook heel goed meegevallen. Ik mocht stage doen bij Avamoplast in Lokeren. Ik werk daar nu nog altijd want ben na mijn KIEM-stage mogen starten, voorlopig eerst als interim tot eind januari en dan gaan we verder kijken.

 

Jim was mijn mentor in het bedrijf, hij kan het beter uitleggen dan ik (lacht) en tot hiertoe bevalt mij alles wat ik al heb gedaan.

"Het leukste aan mijn job is de variatie in mijn werk: je doet altijd iets anders, je blijft niet aan 1 machine staan, je mag rondlopen, ... en ook de sfeer is heel goed onder de collega's"

Jim Vandevoorde, KIEM-stagementor van Bart

"Voor ik met KIEM begon heb ik drie maanden een uitkering gekregen maar nu heb ik weer hoop op een vaste job!"

Voor mijn KIEM opleiding

In school heb ik schrijnwerkerij gevolgd, in de beroepsafdeling op leercontract, daarna ben ik meteen beginnen werken.  Voor ik met KIEM begon heb ik drie maanden een uitkering gekregen maar nu heb ik weer hoop op een vaste job!

 

Voor deze job heb ik maar 1 ding gedaan in mijn leven: ik was zelfstandig als dakwerker, ik heb altijd in den bouw gewerkt.

Vroeger werkte ik altijd buiten en nu altijd binnen, het is een aanpassing maar het is mij goed gelukt. Het is nu ook winterperiode dus dan is het aangenamer binnen! 

Mijn raad voor toekomstige KIEMers:

Zeker doen, hé, die opleiding, als je ervoor openstaat!

Je moet wel gemotiveerd zijn en alle dagen op tijd komen (lacht), want dat is al een pluspunt hé voor je nieuwe werkgever.

"Je ziet dat die mensen gemotiveerd zijn, dat die echt kiezen om in de kunststoffen te werken, dat is voor mij een heel grote en belangrijke factor."

Sylvie Van Moeseke, zaakvoerster van Avamoplast nv